Bästa golfare från Sverige

Ifrån Sverige har vi genom åren haft en hel del olika bra golfare som lyckats bra med sina karriärer. Vi har en del aktiva i dagsläget, kvinnor samt män och även en hel del som lagt skorna på hyllan.

Spelarna

Jesper Parnevik är en av sveriges allra kändaste golfare, dock är det inte enbart för att han har en otrolig talang för golf utan även för att han är en svensk tv-kändis. Det kan vara så att stora delar av den svenska befolkningen känner till honom just för hans tv-karriär och på så vis känner till att han golfar. Han är född årtalet 1965 i mars månad och kommer ifrån Stockholms län. Dessutom så är han son till en redan känd pappa med namnet Bosse Parnevik. De år som det faktiskt gick som allra bäst golfmässigt var årtalet 2000 och just då var han rankad för att vara den sjunde bästa golfspelaren i världen. De åren som han dessutom började med att dyka upp i sin egen familjs tv program var årtalet 2015 och efter detta så gjorde de ett par säsonger av serien, Parneviks. Serien sändes på TV3 i Sverige och kan även streamas på Viaplay samt Viafree. Familjen Parnevik är bosatta i USA i delen Jupiter som ligger i Florida. Sedan årtalet 1994 så är han dessutom gift med sin fru med namnet Mia Parnevik. Tillsammans så har de fått tre döttrar och en son. I dagsläget är de även relativt nyblivna mor-föräldrar då den mellersta dottern, Penny, fått barn med före detta NHL-proffset Douglas Murray. Den äldsta av döttrarna är en känd sångerska i Sverige och heter Peg. Sedan finns de två yngsta barnen Philippa samt Phoenix.

I Jespers meritlista så kan man finna 8 stycken stora segrar i bagaget när det kommer till både European Tour samt PGA Tour. Han vann sina segrar i European Tour årtalen 1993, 1995 samt året därefter, alltså 1996 och även årtalet 1998. PGA Tour däremot vann han fyra år i rad med start från 1998 till och med 2001.

Ännu en av de allra största svenska golfarna är Annika Sörenstam. Denna kvinna är en av de allra största golfarna som vi har och har haft ifrån vårt land genom tiderna. Annika är en tjej som kommer från Upplands Bro. Det roliga med henne är att hon hade en talang för två sporter och ingen av dem var golf. Istället hade hon talang för både tennis samt slalom. Hon valde till och med att tacka nej till ungdomslandslag inom slalom. Under denna tid så spelade hon även golf men där var hon ingen supertalang men hon hade en träningsvilja utan dess like och detta var vad som gjorde henne till en av världens bästa golfspelare genom tiderna till och med. Från och med årtalet 1992 så klassades hon som professionell golfspelare. Hennes framgångsrika karriär har gjort så att hon räknas som en av de allra främsta spelarna i världen. Under sin karriär har hon vunnit hela 72 vinster i LPGA-touren. Mellan årtalen 2000 och 2005 så vann hon i snitt minst fem tävlingar per år.

© 2021 PrestigeGolf