Bästa golfare från USA

Bästa golfare från USA

Golf är en fantastiskt sport som utspelas över hela världen och lockar en stor publik. Men vem är egentligen den bästa golfaren? Faktum är att dem allra bästa genom tiderna faktiskt kommer från USA och denna artikel kommer att ranka några av dem absolut största. Listan kommer naturligtvis att bestå av både dam och herrspelare.

USA, en stor golfnation

Golf är en stor sport i USA där landet kanske är ledande vad gäller tävlingar och antal spelare sett till befolkningen, man räknar med att hela 25 miljoner människor utövar sporten. En anledning kan vara det milda klimat som många delar av USA har. I exempelvis Kalifornien och Florida är det väldigt sällan någon snö vilket passar utmärkt för golfspelare som då kan spela men också träna året om. Massmedialt är sporten stor och det finns mer än fem olika kanaler som enbart sänder sporten vilket gör sporten tillgänglig för den breda allmänheten. Golf har varit e populär sport i USA i över 100 år och redan 19156 grundades föreningen The Professional Golfers´Associaton of America, en förening som samlade att professionella golfklubbar och golfspelare. Genom åren har USA skapat dem allra bästa golfspelarna genom tiderna, både kvinnliga och manliga.

USA, en stor golfnation
USA, en stor golfnation

Om man tittar lite på herrsidan så hittar man en legend, Jack Nicklaus. Jack startade sin professionella karriär 1962 och rankades som världens bästa spelare mellan 1968 fram till 1977. Det var under Jack Nicklaus tid som sporten blev stor och Jack ses lite som en ikon och den som fick upp intresset för den breda allmänheten. Ben Hogan är en annan legend inom sporten som var aktiv mellan 1940 fram till 1960. Ben var flera stora tävlingar men blev tyvärr sjuk vilket gjorde att han blev frånvarande ett tag. Men idag ses Ben Hogan som en av dem största. Mickey Wright är en av historiens bästa kvinnliga golfare. Med hela 82 vinster på den amerikanska LPGA-touren så anses Mickey vara en av dem allra största. Mickeys karriär tog fart redan 1955 och höll på ända fram till 1970-tal. Kathy Whitworth ses som världens absolut bästa kvinnliga golfare genom tiderna. Kathy började sin professionella karriär 1958 och kom sedan att vinna hela 88 tävlingar på LPGA-touren, ett rekord som fortfarande ingen har rubbat. Kathy blev något av en pionjär när hon och Mickey Wright deltog som enda kvinnor i en PGA-tour som var ämnad för herrar.

Efter det blev det diskussion i samhället om att låta kvinnor spela på alla tävlingar vilket väckte en livlig diskussion. Det har genom tiderna funnits riktigt stora golfare i USA men de finns en person som förmodligen kommer att bli ihågkommen som väldens främste, nämligen Tiger Woods. Tiger Woods började sin karriär väldigt tidigt och redan vid 24 års ålder hade Tiger vunnit flera stora tävlingar. Han är en av få som har vunnit alla stor tävlingar och fram till 1997 var han den enda och yngsta som hade hunnit vinna allt som man egentligen kan vinna och från 1999 fram till 2004 låg han som etta på världsrankningen. Tiger är fortfarande aktiv och fler vunna titlar lär det bli.

© 2021 PrestigeGolf