Emerald Golf Club

Efter att ha skrivit om Siam Country Club som tveklöst är en av de bättre om inte den bästa banan som Pattaya med omnejd har att erbjuda tänkte jag ta klivet ut från Pattaya och titta närmare på en banan som ligger en bra bit utanför och en bana som kanske inte är direkt lämpad för nybörjare som mig, men trots detta så gillar jag den. Jag syftar på Emerald Golf Club. Beroendes på vart i Pattaya ni utgår ifrån och vilken väg ni tar för att komma till banan, så är det mellan 45-55km så räkna med att sitta i bilen eller minibussen, om ni åker i en grupp, i minst 45 minuter innan ni anländer till Emerald Golf Club. Vid första anblicken kanske den inte verkar vara något märkvärdig och när det gäller klubbhuset så är den inte det heller, men banan och framför allt kvalitén på banan är så pass bra att jag varmt rekommenderar att spela här.

Visst, den ligger lite avsides jämfört med banor som Siam Country Club, Phoenix, Pattaya Country Club och den kan uppfattas som svår med sina smala fairways och i regel träd på varsin sida om fairway runt så gott som hela banan, med undantag för ett par hål där då istället vatten dyker upp.

För den mer erfarne golfaren

Men det som lockar mig till att spela här även om det inte är en banan för mig och en bana där jag förlorat flest bollar under en runda än någonsin tidigare är att den är av så god kvalité i förhållande till priset. Allt som allt, under lågsäsong, går lös på 1250 bath, motsvarande strax över 300 kronor och detta innefattar då green fee, caddy och cart! Under högsäsong är det aningen dyrare men man hamnar fortfarande väl under 2000 bath, alltså väl under 500 kronor för en runda och för den som är ute efter att spara ytterligare en slant, då kan man även dela på en golfcart, och på så sätt bara betala halva priset var!

Både fairways och greener är i mycket bra skick och på så sätt är banan väldigt enkel att spela så länge man lyckas hålla sig på fairway vill säga. Problemet är dock att inte nog med att det ofta är smala fairways stundom, det är också en väldigt kuperad terräng som kan ställa till det för dig mentalt, få dig ur balans då du har detta i bakhuvudet hela tiden och kan då få dig att begå enklare misstag som du normalt inte skulle göra, precis på samma sätt som vattenhinder ibland kan ställa till det för dig. ”Jag måste undvika vattnet”, tänker du för dig själv och vips, ligger bollen i vattnet bara för det. Det är lite samma sak här, ”måtte jag komma upp på green” speciellt på två korta par 3 hål, där både tee och green är upphöjda men allt däremellan är som en massiv dalgång. Har man inte nerverna under kontroll och klarar av den mentala biten, då kanske inte Emerald är något för dig. Jag har gått rundor här där jag förlorat 1 boll, men också rundor där antalet förlorade bollar till sist hamnade på tvåsiffrigt, utan att gå in på närmare detalj.

© 2021 PrestigeGolf