Finca Cortesin

Finca Cortesin ligger i Andalusien, fem minuters bilresa från stranden i Bahia de Casares mellan Marbella och Sotogrande i Spanien och blev rankad både år 2017 och 2018 som den bästa resorten för golf i Europa. För många som reser hit är det golfen man kommer för men själva resorten i sig är av mycket hög standard och även om man spelat golf ända tills man inte orkar spela mer så kommer man inte vilja åka härifrån. Resorten har 67 stora sviter, ett prisbelönt spa, fyra swimmingpooler, tennisbanor, en beach club, utmärkta middagsalternativ och självklart en golfbana som rankas väldigt högt och med sina 7 000 meter är den en av den längsta golfbanan i Europa.

Golfbanan

Då Finca Cortesin är beläget vid kusten så bjuds golfarna här på mycket fina vyer och en miljö och ett landskap som gör golfbanan mycket attraktiv. Sommaren 2017 genomgick golfbanan även omfattande arbete som bland annat inkluderade en uppdatering av alla 18 greens. Golfbanan består av 18 hål som är designade av Cabell Robinson som designat flera andra högt rankade golfbanor. Medans man spelar golf här så erbjuds service i form av fullutrustade så kallade buggies, alltså en sandloppa, eller beach buggy som de också kallas. Innan man börjar spela får man också flera bollar att träna med och längs med vissa hål finns det frukt och kallt vatten till alla spelare. Under sommarsäsongen delas det även ut kylda handdukar och det är denna service som många golfspelare här uppskattar så mycket. Golfbanan har stått värd för Volvo World Match Play Championship totalt tre gånger inom de senaste tio åren och minst en gång varje månad håller Finca Cortesin Golf Club en egen turnering för sina medlemmar.

Resorten och vad det innebär att vara medlem i golfklubben

Resorten där man kommer bo är som sagt av hög standard. Här finns inomhuspooler, ett turkiskt bad, bastu och ett gym. Alla de 67 sviterna har en egen balkong med en utmärkt utsikt. För den som är glad i mat kommer man absolut att njuta i restaurangerna. Det finns sex stycken restauranger och signaturrestaurangen heter Kabuki Raw. De andra fem restaurangerna är den italienska restaurangen Don Giovanni, medelhavsrestaurangen The Beach Club, den spanska restaurangen El Jardin de Luts, Golf Club Restaurant med utsikt över golfbanan och havet och sedan finns The Blue Bar som serverar tapas och drinkar. Medlemmar i Finca Cortesin Golf Club har ett par förmåner. De viktigaste för många är att man får obegränsat med spel på golfbanan, man prioriteras när det gäller bokning och man får använda golfklubbens övningsområden utan extra kostnad. En annan viktig sak är att man får rabatt när man bor på resorten och den rabatten gäller även alla familjemedlemmar. På området finns Jack Nicklaus Academy som lär ut golf. Har man en yngre familjemedlem som är intresserad av att börja spela golf så är det ypperligt tillfälle att utnyttja rabatten man får om man bokar lektioner. Finca Cortesin har verkligen allt man behöver, och lite till för att få bästa tänkbara upplevelse inom golf.

© 2021 PrestigeGolf