Golf i Thailand – Hua Hin och dess banor

I regel tillämpar man två, ibland tre olika prissättningar när det gäller en runda golf, alltså 18 hål baserat på vilken tid under året ni väljer att åka dit och spela. Lågsäsongen inleds i april och pågå sedan fram tills slutet på oktober. Under denna period kan ni komma undan väldigt billigt där en runda, inklusive green fee, en caddie och en golfbil kan gå lös på från 300 kronor och uppåt beroendes på vilken typ av bana ni väljer att spela på, då kvalitén på banorna, deras klubbhus och tjänster varierar stort. Men priset startar från 300 kronor inklusive allt och ökar sedan upp till omkring 12–1500 kronor för 18 hål. Sedan från november fram till december och från februari fram till april råder det högsäsong samtidigt som december och januari månad anses vara en så kallad peak säsong. Då finns det sällan några erbjudanden eller rabatter att tillgå utan man får betala fullt pris. Under lågsäsongen erbjuds det mer eller mindre varje dag paketpris till riktigt förmånliga priser och detta gäller även på vissa banor under högsäsongen.

Tro ni inte att ni behöver släpa med er allt om ni bara åker på semester och skulle vilja gå en runda. Så gott som alla banor erbjuder spelare möjligheten att hyra skor, klubbor, paraply och har en golfshop där ni kan köpa all annan kringutrustning ni kan behöva under rundan!

Bäst av allt är att många av banorna också har anliggande hotell där just Black Mountain Golf and Resort är ett av dessa ställen och en bana av riktigt bra kvalité som ni kan utnyttja om det är en golfresa ni är ute på. Kliv upp på morgonen, ät en stadig frukost, gå ut och kör 18 hål, in och ät en lunch och har ni ork kvar i kroppen, gå ytterligare 18 hål innan det är dags för middag. Solen går upp runt 7 snåret på morgonen och går ner strax efter 18-tiden på kvällen så det finns gott tid att hinna med både en och två rundor men en lunchpaus mellan.

Black Mountain Golf Course and resort

Springfield Golf

En annan bta bana i Hua Hin är Springfield Golf, som är en systerbana till den pupulära Laemchabang Golf Course belägen mellan Bangkok och Pattaya. Båda banorna är designade av golflegenden Jack Nicklaus, en av få golfspelare som finns med i Golf Hall of Fame och som fortvarande är vid liv idag. Med 18 major segrar under sin karriär råder det inget tvivel om att han kunde spela, men det kan också sägas gällandes hans designegenskaper då bägge dessa banor är helt perfekta oavsett vilken typ av spelare man är, nybörjare som proffs, ung som gammal. Skicket på bägge banor är helt utmärkt med kortklippta fairways och snabba greener. Är du sugen på att prova en runda golf, då kan jag varmt rekommendera en eller bägge dessa banor. Var dock medvetna om att både dessa två och black mountain golf, ligger i det övre skicktet när det gäller prisbilden och vad det kostar att spela. Är ni ute efter ett billigare alternativ eller inte villig att betala den dyra avgiften, då finns det gott om billigare alternativ runtikring dessa banor.

© 2021 PrestigeGolf