Golf och ditt spels utveckling, del 1

Många sporter står och faller på vilken typ av utrustning man använder, där dyrare utrustning kan ge dig ett övertag över motspelare eller motståndet och så är även fallet i golf, även om motståndet här i många fall är dig själv och ditt eget psyke.

Golf och ditt spels utveckling, del 1

Det finns väldigt få sporter som kan sätta sig i skallen så mycket som golf kan göra, och även om du inte gör några större fel i ditt spel, så kan du ha tappat självförtroendet på grund av några dåliga slag eller att slagen börjat gå åt fel håll och du kan för ditt liv inte förstå varför och du prövar att ändra på allt för att försöka få rätsida på problemet. Du kan från ena dagen till den andra spela en kanonrunda på 18 hål för att sedan dagen efter spela en av dina värsta rundor någonsin.

Öva och åter öva

Att tro att du kan utveckla och förbättra ditt spel genom att bara gå ut och spela 18 hål lite då och då, även om det exempelvis är en gång i veckan, i tron att detta ska förbättra ditt spel, då bör du tänka om ganska omgående. Du behöver hitta lite kontinuitet när det gäller utvecklingen och träning, precis som med så många andra sporter. Du behöver bege dig till en driving range ett par gånger i veckan för att verkligen kunna se någon förbättring i spelet. Se också till att du tar hjälp av mer erfarna golfare eller en tränare om en sådan finns tillgänglig, då du inte alltid kan hitta dina egna fel du gör i exempelvis din sving, hur du ställer upp dig gentemot bollen eller hur du greppar klubban. Det kan krävas allt från en helt ny sving till att bara göra en mindre ändring på ditt grepp, för att få bukt med eventuella problem du har i dina slag.

Vad bör du fokusera på?

Tänk nu efter innan du börjar slå på en range, vilka slag är det som du slår flest av under en golfrunda? Gång på gång när jag är nere på en range, ser jag golfare som står och slår sin driver gång på gång, en hink med bollar efter en annan men tänk nu efter, hur många gånger slår du en driver under en runda? 13 gånger kanske, av 85 slag om du ligger på 13 i handikapp, istället är det järnslagen som utgör majoriteten det du slår under en runda, framför allt närspelet, inom 50-100 meter från green. Det är också därför som du bör fokusera din träning på just dessa typer av slag, då det är där du har mest att hämta i din jakt på att förbättra spelet. Närspelet i form av chipping och pitching men framför allt också din förmåga att läsa en green och få ner antalet puttar du slår. Kan du komma undan med 1-2 puttar per green, utan att göra 3 eller fler puttar, då har du riktigt goda chanser till att se en positiv utveckling.

Vad bör du fokusera på?

 

© 2021 PrestigeGolf