Golf och ditt spels utveckling, del 2

I första delen tittade vi lite närmare på vad det är du bör fokusera på i din jakt på ett bättre handikapp och din förmåga att sänka ditt handikapp inom golf. Problemet många kan ha är den mentala biten, att hålla ihop spelet under alla 18 hål och inte gräva ner dig om du råkar ha ett dåligt hål, med en boll i vattnet eller out of bounds.

Golf och ditt spels utveckling, del 2

Vi har alla dagar då saker och ting inte går vår väg, bollen studsar inte rätt eller liknande och det är i dessa lägen som man som golfare kan skilja sig från mängden, att bara rycka på axlarna och fortsätta utan att låta en händelse som denna drar ner humöret och således påverka spelet.

Träningen

Som jag också nämnde i första delen så rekommenderar jag varmt att ni först och främst tar några lektioner så att ni inte börjar träna på egen hand, och gör något som ni tror är och känns rätt, bara för att sedan behöva börja om då ni är helt ute och cyklar. Ta istället en lektion eller två ganska omgående, så ni kommer in på rätt spår från start och inte tvingas omarbeta hela er sving och därmed kanske tappa månaders av ”träning” för att avlära er det ni trott var rätt, för att ändra och slutligen göra som man ska. Med en lektion får ni lära er grunderna, greppa klubban rätt, se till att ni har rätt sving, och att ni kommer ner på bollen korrekt med klubbhuvudet.Därefter fokuserar ni på att nöta på era järnslag och närspelet, låt detta ta i alla fall 80% av er träningstid, varpå övriga 20 % kan gå till att träna med drivern och hybridklubborna. Golfspelaren Lee Trevino kommenterade detta på ett väldigt bra sätt:

Om jag spelar tillsammans med en amatör och jag slår drivern på varje slag och amatören står för närspelet, då kommer vi inte se några markanta förändringar i slutresultatet, men vänder vi istället på det och amatören slår ut med drivern, ja då kommer vi garanterat lyckas minska antalet slag på 18 hål med i alla fall 10 slag om inte mer”.

Han har onekligen rätt, då kan bara kan se på mitt eget spel och hur jag utvecklats där. Visst, jag har tvingats arbeta med min sving då när jag började gjorde jag inte som jag själv rekommenderar, det vill säga ta lektioner till att börja med. Men väl efter jag gjort det, och att jag började fokusera på att både chippa och pitcha bollen bättre, då gick jag ifrån att spela en runda på 100+ slag till att konstant ligga väl under 100 slag. Inom loppet av 6 månader gick jag från att ha ett genomsnitt på 102 slag per runda till att ligga på 92 slag per runda, precis som Travino sa. Dessutom lyckades jag inom denna period även gå under 90 för första gången någonsin och här hade jag närspelet och puttningen att tacka för.

Träningen

© 2021 PrestigeGolf