Golf och ditt spels utveckling, del 3

Då var vi framme vid den tredje och sista delen där vi tittar lite på golf och utvecklingen av ditt spel, utan att gå in på närmare detaljer, så som hur svingen ska genomföras, hur din path och klubbhuvud ska komma i kontakt med bollen, hur man greppar klubban ”korrekt” och hur man ställer upp mot bollen inför ett slag.

Golf och ditt spels utveckling, del 3

Anledningen till att jag inte valt att gå in på detalj kring dessa ämnen är enkelt, då vi alla har vårat eget sätt att spela på, där vissa föredrar ett så kallat svagt grepp samtidigt som andra vill ha raka motsatsen, alltså ett starkt grepp. Du kanske har hittat en sving som passar dig, där du kommer lite utifrån och in, istället för att komma inifrån och ut, vilket är det man ”bör” göra i en normal sving. Du kanske har problem med din rygg eller andra delar av kroppen som påverkar din sving och därför har du hittat något som fungerar av dig. Ja som ni ser, orsakerna kan vara många och det var därför som jag nämnt hörnstenarna inom spelet vi alla älskar. Kan du hitta en lösning på dessa viktiga aspekter, då har du en bra grund att stå på i din fortsatta utveckling.

Rätt utrustning

Som nybörjare, bör vi alla ha en uppsättning klubbor som är väldigt lättspelade och förlåtande, alltså klubbor som kan hjälpa dig hitta bollen bättre och inte få den att avvika allt för mycket om du råkar få på ett felslag, något vi alla får titt som tätt men där du som nybörjare hittar detta allt oftare. I mina ögon är det därför meningslöst att gå och köpa sig det dyraste och bästa golfsetet ni kan hitta, då ni inte kommer att kunna utnyttja denna utrustning till dess maximala förmåga, vilket gör det till bortkastade pengar. Istället, köp ett billigare golfset, lär er grunderna och känn att ni börjat hitta spelet och där ni kommit till den nivån då ni inte gör allt för många enkla misstag på banan. Då kan det vara hög tid att titta på nya klubbor. Som medelhandikappare går det att köpa sig ett set från hyllan, klubbor från tillverkare som Ping, Callaway, Tietleist eller Taylormade, för att bara nämna några.

Rätt utrustning

Vill man ta det till den där extra nivån och verkligen optimera det hela och ge sig bästa tänkbara grund att fortsätta utvecklingen, då rekommenderar jag varmt att ni gör en så kallad ”fitting” där ni besöker en golfshop och där ni får hjälp av professionella tränare och coacher att ta fram klubbor som är optimala för er när det gäller längd och vikt på skaften, vilken typ av flex ditt skaft bör ha, vilken typ av klubbhuvud som fungerar bäst för dig och om vinkeln på klubbhuvudet bör ändras och anpassas till din längd. Gör du detta, då har du garanterat det absolut bästa verktygen du kan tänka dig till att fortsätta arbetet med att sänka ditt handikapp. Ja det kommer att kosta en slant att göra detta men se det som en investering, du kan sedan spela med dessa hela vägen till enkelsiffror i ditt handikapp. Dessutom finns alla dina uppgifter sparade så skulle du behöva en ny uppsättning, då kan dom bara plocka fram dina uppgifter och leverera ett nytt set åt dig, utan att behöva gå igenom hela processen från start.

© 2021 PrestigeGolf