Golfklubbor och utrustning

Våren närmar sig med stormsteg och det är dags att se över sin golfutrustning för att den ska vara komplett och därmed göra golfrundan smidigare och helt enkelt roligare att utöva. Det är flera grundläggande saker som man måste ha för att kunna beträda de flesta golfbanor i landet. Detta är bland annat ett medlemskap för de banor som man vill spela på. Men också att man har tagit ett grönt kort vilket innebär att man kan spela självständigt utan några risker.


Golfklubbor och utrustning

Men utöver detta är också den utrustningen och de golfklubbor som man investerar i viktigt för att få en bättre helhetsupplevelse. Beroende på hur stor erfarenhet man har är det lite olika saker som är mer nödvändiga än andra. Detta kan man läsa lite mer om i denna artikel.

Saker som alla bör investera i inför golfsäsongen

Oavsett tidigare erfarenhet är det några saker som man ska investera i för att ta sig runt på banan på ett smidigare sätt. Detta är dels de mest grundläggande golfklubborna som alla behöver och en golfbag eller vagn att bära runt dem i. Om man precis har tagit sitt gröna kort behöver man inte köpa alla klubbor direkt. Det räcker med de 5 klubbor som man använder mer än andra det vill säga en driver eller hybrid om det föredras, en putt, järnfemma, järnsjua och en järnnia. Allteftersom man får mer erfarenhet och verkligen känner att golf är någonting som passar bra kan man sedan addera andra klubbor till sin kollektion och även uppgradera vagnen eller golfbollarna för att man ska få en bättre tyngd, en bättre sving och mer kontroll vid slagen. Förutom klubborna måste man också införskaffa bollar och peggar. Framförallt i början kommer man att förlora en hel del bollar och peggar per runda då man inte har en lika bra träffsäkerhet som mer erfarna utövare. Det är därför bättre att köpa bollar som man kan riskera att slå bort och som inte alltför kostsamma. Dessa bollar kan man sedan uppgradera när man har samlat på sig mer kunskap och har en bättre kontroll på bollens färdriktning.

Utrustning för mer erfarna golfare

Om man har spelat ett tag kanske man upplever att den utrustning man började med inte riktigt håller måttet längre. Det första man ska kika på är då att uppgradera den befintliga utrustningen och investera i golfklubbor som är mer professionella och som har en bättre tyngdpunkt. Men kanske också investera i riktiga golfkläder och skor för en bättre komfort och bättre rörelsefrihet vid slagen. När man börjar spela golf har inte kläderna särskilt stor betydelse för prestationen då man istället behöver fokusera på teknik och kontroll. Men efter att man har fått mer erfarenhet i bagaget är det dags att se över även resten av utrustningen. Det vill säga vilka kläder man har på sig. Ett par funktionella golfskor gör att man får ett bättre grepp på gräsklädda underlag och då också kan hitta en bra balans när man slår vilket underlättar. Anpassade byxor och tröja gör också att man inte begränsas av material och att textilen andas bättre vilket är mer bekvämt att bära om man spelar då det är varmt. Anpassa utrustningen och golfklubborna efter tidigare erfarenhet och detta kommer att göra stor skillnad i prestationen på golfbanan.

© 2021 PrestigeGolf