Laucala Golf Resort

Laucala är en ö I Stilla havet som tillhör Fiji. Ön köptes år 2003 av Dietrich Mateschitz som är VD för Red Bull. Laucala är 12 kvadratkilometer stor och är ett paradis för rika som kommer hit för att njuta på sin semester. En av de aktiviteter som många kommer hit för är för att spela golf. Resorten och golfbanan är båda unika och av mycket hög standard.

Golfbanan

När man landat på denna privata ö i resortens egna jetplan, eller kanske ditt eget, så är man bara några minuter bort från den spektakulära golfbanan på 18 hål. David McLay Kidd är från Skottland och är den som kallades in för att designa golfbanan. Kidd är känd för sina spektakulära och oerhört genomtänkta golfbanor och anses vara en av de bästa på sitt jobb. Han lyckades verkligen med Laucala golfbana också. Medans man befinner sig på golfbanan så har man vyer på bland annat vulkaniska berg och landskapet är fantastiskt. Golfbanan är väldigt igenomtänkt för att få golfbanan att smälta ihop med landskapet runt omkring. Man har även sett till att göra minsta möjliga påverkan på öns gamla kokosnötsfarm. När man läser om vart denna golfbanan befinner sig, och hur mycket jobb som lagts ner på den, så kan man tro att här är det enbart proffs och erfarna golfspelare som kan spela. Men det påståendet stämmer inte. Kidd har nämligen när han designat golfbanan sett till att den även passar de som inte är så erfarna då han lagt bunkers på strategiskt utvalda platser bland annat. Hål nummer 12 anses vara banans absoluta höjdpunkt. Banans tees och greens är planterat med en hybrid av Bermudagräs som kallas för Novatek. Denna hybrid ser till att gräset är jämnt och mjukt året runt.

Hål nummer 12 och resortens logi

Hål nummer 12 anses som sagt vara banans höjdpunkt och det har egentligen inget med banans layout att göra eller så. Anledningen är snarare vart den är belägen. Hål nummer 12 ligger väldigt nära stranden och havet vilket bjuder på fantastiska utsikter. Hål nummer 12 är anledningen till att många golfare här tar med sig en kamera. Palmträden visar vägen till greenen och vid högvatten får man vara beredd på att få sina fötter blöta. De som recenserat hål nummer 12, som heter Baravi, säger att det är ett hål som man aldrig kommer att glömma. Medans man inte golfar så vill man gärna bo någonstans. Här finns 24 villor med varsin pool och i restaurangen finns bara den allra finaste maten som tillagas under kontroll av kock Jean-Luc Amann. Trots att det bara finns 24 villor är de anställda hela 350 stycken. Vill man bo här måste man boka minst tre nätter och för tre nätter är priset från 14 400 dollar och inkluderar så mycket golf man bara orkar med. Man kan också hyra hela Laucala och ha ön helt för sig själv. Då blir det dock lite dyrare då det kostar 150 000 dollar, per natt.

© 2021 PrestigeGolf