Ny inom golf – Man blir snabbt fast i sporten

Kostnader samt brist på tid var det som satte stopp för mig att börja med golf under mina lite över 30 år i Sverige. Men så vid 33 års ålder såg jag möjligheten att ta mitt pick och pack och lämna Sverige då jag hade turen att ha ett jobb som inte kopplade mig till en fysisk plats. Sagt och gjort, jag gjorde mig av med allt jag hade och ägde i Sverige, tog en resväska och lämnade landet och detta var för 9 år sedan nu. Slutdestinationen blev Thailand där jag nu spenderat dom senaste 9 åren och inte en dag har jag ångrat detta beslut.

Började med golf

Det tog ett tag men efter omkring 2 år i landet och ett par vänner rikare, dök möjligheten upp för mig att följa med några till rangen, inget som jag direkt hade ägnat några tankar åt innan men när jag nu blev förfrågad så tänkte jag; ”äsh jag kan väl pröva”. Sagt och gjort, vi drog iväg och spenderade sedan följande två timmar där. Tror allt som allt vi slog 120 eller 160 bollar under dessa två timmar. Att man var mör i kroppen dagen efter, fick man skylla sig själv men det var också där och då som jag verkligen fick blodad tand för sporten golf. Nu var jag inte helt hundra på om jag skulle kunna förbättra mig, då jag har problem med rygg och nacke och var således inte villig att gå och köpa ett helt nytt golfset, så till en början fick det bli begagnade klubbor, ett helt set, som gick på 400 kronor och då var det klubbor i bra skick, dock inte något känt märke som Ping eller liknande. Men dom fyllde sin funktion och jag kunde åka ner till rangen som bara låg 2 minuter från där jag bodde. Under de efterföljande veckorna blev det minst två besök i veckan och det gick ganska snabbt att finslipa mina slag, då dom från början var överallt, både höger och vänster. Men efter många youtube videos tillsammans med tips och förslag från mina vänner som jag åkte dit med, började det till sist släppa.

Det skulle dock dröja 8 månader innan jag vågade mig på att bege mig ut på en golfbana för första gången. Nu hade jag turen att det var just med mina vänner och att vi spelade på en mindre populär bana, vilket gjorde att det inte var så mycket folk. Därför kunde jag spela utan någon större press på att jag skulle göra bort mig inför andra. Visst, jag tror jag förlorade 8 bollar eller liknande under dessa första 18 år och gjorde ett score på typ 130+ slag men jäklar va skoj det var. Jag var ute igen redan efterföljande vecka och spelar nu idag, minst en gång i veckan med olika grupper av expats, som precis som jag flyttat ner hit för solen och värmes skull, tillsammans med golfen som hobby. Thailand är trots allt en golfspelares paradis, något som jag tänkte gå igenom i nästa del.

© 2021 PrestigeGolf