Pattana Golf and Resort

Vi fortsätter i stil med där vi avslutade senast, med en bana som ligger omkring fem mil ut från centrala Pattaya men en bana som i mina ögon tveklöst är värt ett besök, inte bara på grund av att den är så pass bra skött med enastående fairways och greener, det är också en bra bana när det gäller prislappen, där man under lågsäsong kan komma undan riktigt billigt om man tittar efter deras dealer, som alltid förekommer under denna period med utvalda dagar där man erbjuds ett paketpris på under 2000 bath för green fee, caddie och cart. Normalpris för en runda här under högsäsong går lös på nästintill det dubbla, närmare bestämt 3750 bath inklusive allt, alltså strax under tusenlappen. Banan jag tänker på är Pattana Golf and Resort som ligger utmed landsväg 331.

Lättspelad och välskött bana

Hade det inte varför avståndet med omkring 5 mil för att ta sig till banan, då hade denna tveklöst tillhört min absoluta favorit. Det är en förhållandevis lättspelad bana med breda fairways, inte allt för svår även om banans nionde hål kan spelas som ett par 6 hål om man önskar. Men precis som när det gäller Siam Country Club så bjuds ni här på ett klubbhus av hög kvalité som skriker prestige och detta fortsätter sedan ut på golfbanan där både fairway och greener är välskötta och lättspelade, även om greenerna ibland kan vara väldigt snabba, något ni absolut bör se upp med. Men nu är det som sagt Thailand och under lågsäsong regnar det av och till vilket också innebär att greenerna kommer att bli betydligt långsammare på grund av allt vatten, speciellt om ni går ut tidigt på morgonen, vilket jag föredrar. När jag går ut försöker jag få en tee time runt 07 till 08:00, alltså innan det blivit allt för varmt och förhoppningsvis har vi då inte sett alla för många gå ut innan vilket gör att vi kan spela mer eller mindre obehindrat under de 18 hålen. Har vi turen att lyckas med detta då kan vi, som i regel spelar en grupp om tre spelare, med en kvinna, spela 18 hål på tre och en halv till fyra timmar.

Det kan låta lite långsamt kanske men lägg då i tanke att kvinnan spelar 30+ i handikapp och jag ligger på 25+ i handikapp så det blir i regel några fler slag än vad ni mer erfarna spelare skulle vara vana vid och därmed tar det också lite längre tid att avsluta rundan. Den som önskar kan också bo här intill banan och då lösa paketerbjudanden med både boende och golfrundor inkluderat i priset. Nackdelen med detta är som sagt att den ligger lite avsides från övrig civilisation vilket gör att ni kommer behöva ordna med taxi eller skjuts av något slag för att komma in till Pattaya, Chonburi eller Bangkok. Men är ni ute efter en trevlig runda golf till ett humant pris, speciellt under lågsäsong, då är Pattana Golf and Resort absolut värt ett besök i mina ögon. Åk dig, spela och döm själva, tro mig ni kommer inte bli besvikna.

© 2021 PrestigeGolf