Pine Valley Golf Club, del 1

I Pine Valley i södra New Jersey i USA ligger Pine Valley Golf Club. Denna golfklubb är känd runt om i hela världen och anledningen till det är enkel; det beror på den prisbelönta golfbanan. Golfbanan har blivit utnämnd till USA:s bästa hela elva gånger sedan år 2003 och har hamnat på en andraplats en gång. Golfbanan har även blivit utnämnd till världens bästa år 2007, 2009 och 2011. Det är med andra ord en golfbana med en exceptionellt hög kvalité. Golfklubben är privat och det enda sättet en icke-medlem kan spela här är om de blivit inbjudna av en medlem. 

Historien om golfklubben

Pine Valley Golf Club grundades år 1913 av en grupp av amatörgolfare från Philadelphia. Här i Pine Valley köpte de en 0,7 kvadratkilometer stor tomt. De gav uppdraget att designa golfbanan till George Arthur Crump som var van vid området från sina jaktexpeditioner. Det var ett svårt uppdrag på grund av hur marken såg ut då men Crump blev i det närmaste besatt av att få till golfbanan och sålde sitt hotell i Philadelphia och la pengarna på att designa golfbanan. Det var mycket våtmark i området som var tvunget att torrläggas och över 22 000 trädstubbar fick dras upp med speciella ångdrivna vinschar och kablar som drogs av hästar. Crump tog hjälp av erkända arkitekter som A.W Tillinghast, Hugh Wilson, George C. Thomas Jr., Walter Travis och H.S Colt för att skapa golfbanan. Crump sade att inget hål skulle vara parallell med nästa hål, inte mer än två hål i rad skulle spelas åt samma riktning och spelare skulle inte kunna se ett annat hål än det de spelade på. Han ville också se till att en runda golf på hans bana krävde att en spelare var tvungen att använda alla klubbor i sin golfbag. Sedan 1913 har golfbanan tagit form och man har med tiden köpt mer mark. Redan från början var kraven alltså högt ställda, något som antagligen sett till att göra Pine Valley Golf Club så högt rankad i dag.

En mycket privat, men ödmjuk golfklubb

Många som är medlemmar, eller som blivit inbjudna av andra medlemmar, är överens om en sak. Trots att det är en så exklusiv klubb och har en så rik tradition så är ödmjukhet något som genomsyrar allt. Klubbhuset är enkelt och simpelt och består av ett stort rum och en bar. Golfklubben har även en butik som säljer allt man kan tänkas behöva som golfare och lite till. Det finns även flera olika restauranger, ett privat rum som går att boka och en mycket omtyckt altan. På ovanvåningen i klubbhuset sker ombyten i omklädningsrummen och det finns även en lounge att slappna av i. Alla som spelar här är på samma nivå. Klubben har cirka 930 medlemmar över hela världen och vissa av dem är kända. Men på Pine Valley Golf Club är alla jämlika, ung som gammal, nybörjare som proffs, något som verkligen märks när man tittar på både medlemmar och besökare till medlemmar.

© 2021 PrestigeGolf