Pine Valley Golf Club, del 2

I del 1 har vi pratat om historian om klubben och om klubbens faciliteter. Vi berörde även den ödmjukhet som råder på golfbanan här. Ända sedan jag själv lärt mig mer om den golfbana som finns här så har jag undrat lite om alla de utmärkelser den fått. Golfbanan skulle passa utmärkt för stora turneringar och liknande men den enda turnering som sker här är Crump Cup som går av stapeln årligen i september. Anledningen till det är med största sannolikhet den mystik som ligger tät över golfbanan. Tänk dig själv. Golfbanan är utnämnd till USA:s bästa flera gånger och till och med världens bästa golfbana flera gånger. Dessa utmärkelser är inget som bara är taget ur luften utan utmärkelserna kommer enbart ifrån Golf Magazine och Golf Digest som är två inflytelserika tidningar i golfvärlden. Men är det så att mystiken runt golfbanan, med tanke på att inte många sett den, är det som gör att golfbanan fått så bra omdöme? Eller är det verkligen så att hålen här verkligen är av världsklass? Låt oss ta en närmare titt på banan och dess hål.

Det är en svår golfbana

Det första vi bör veta om golfbanan är att underlaget som den vilar på är perfekt för att spela golf på. Underlaget är nämligen sandig jord som alltid ansetts varit det bästa underlaget att spela golf på. Pine Valley golfbana är idag ett mycket stort område och den totala längden är strax under 7 000 meter. Som vi nämnde i del 1 så ville designern Crump att det skulle bli en utmanande golfrunda och att den skulle vara unik. Och det är den verkligen. När man spelar här, hål efter hål, så känns det som om man är ute på ett äventyr. Jag spelar själv golf när tillfälle ges men jag har som en regel att varje gång jag reser utomlands så provar jag en av det landets golfbanor. Och jag kan hålla med många att det känns som att man på många golfbanor rör sig i samma område och spelar, oavsett vilket hål man befinner sig på. Detta ska alltså inte vara fallet på Pine Valley. Det ska också vara en mycket svår golfbana, åtminstone om man kommer fel i ett slag. På tionde hålet finns exempelvis bunkern som kallas för Asshole, antagligen på grund av svordomarna som sagts här. Bunkern är nämligen så djup att många golfare har mycket svårt att få ut bollen från bunkern.

Crump Cup

Anledningen till att den klassas som en av de bästa i världen är faktiskt dess svårighetsgrad. Men mycket har såklart med att göra att banan är belagd på den sandiga jorden. Som jag nämnde förut så sker aldrig några turneringar här förutom Crump Cup. När Crump Cup sker är allmänheten tillåten att beskåda och detta är den enda gången allmänheten får komma in på området. Crump Cup sker i september och under en enda dag, så det är inte flera dagar i rad man får beträda området som icke medlem. Crump Cup är den enda form av turnering som sker här, på USA:s, och världens, bästa golfbana.

© 2021 PrestigeGolf