Siam Country Club del 2

Dags för den andra delen kring kanske den bästa eller i alla fall en av de bästa golfbanorna i Pattaya-området, Siam Country Club. Sammanlagt erbjuds spelare här möjligheten att spela på tre olika 18-håls banor, Old Course som var den första 18-håls banan som skapades. Därefter valde man att bygga ut med Plantation som erbjuder hela 27 hål och under 2015 öppnade man det senaste tillskottet i deras utbud, men också enligt många den svåraste av anläggningens tre banor, Waterside ännu en 18-håls bana.

Old Course

Jag vet inte vad det är men jag måste säga att jag personligen föredrar Old Course av anläggningens olika banor, men då är jag inte helt objektiv då jag ännu inte spelat Waterside, av den simpla anledningen att många av mina golfvänner sagt att den är svår, och som namnet antyder, är omgiven av vatten till höger och vänster och är man inte en riktigt bra golfare som håller sig på fairway, då kan det bli riktigt kostsamt både när det gäller slutresultatet och antalet förlorade bollar. Old Course har inte alls lika många vattenhinder som Waterside utan istället stora, öppna fairways som är perfekt för min typ av golfare, som inte alltid är 100% stabil i sitt utslag från tee. Det är en bana jag verkligen gillar men som jag dessvärre inte spelar på allt för ofta just på grund av priset då jag kan få tre rundor golf på andra banor i jämförelse med vad jag tvingas betala, som icke-medlem, på Siam Country Club. Får ni för er att spela här, oavsett vilken bana det än gäller så rekommenderas ni att boka en tee time i förväg, då det trots priset är en väldigt populär anläggning som ser många golfare spelandes dagligen. Ni kan boka online eller ringa och boka, där bokningscenter är öppet från 8 på morgonen till 17 på eftermiddagen. Telefonnumret till bokningen är +66 38 909 700

Det intressanta med denna bana är också dess historik, då detta var den första privatägda golfbanan i Thailand när man slog upp dörrarna 1971! Självfallet har banan sett förbättringar och renovering genom åren, med den senaste som genomfördes 2007, varpå kvalitén på banan höjdes så pass att den från och med samma år, årligen stått som värd för ett LGPA-event.

Plantation

Det var i samband med att man renoverade Old Course på Siam Country Club som man också byggde Plantation, beståendes av 27 utsökta hål, som varmt rekommenderas till alla som befinner sig runt omkring Pattaya med omnejd. Även om jag sagt att jag personligen föredrar Old Course över Plantation så är bägge banorna en fröjd att spela på, men då samtidigt också ett hårt slag i plånboken för oss icke-medlemmar. Men vill ni ha bästa tänkbara golfupplevelse i denna del av Thailand, då är tveklöst Siam Country Club en plats ni bara måste spela på. Det finns gott om klubbar och arrangörer som anordnar golfevent uppe på banan som ni kan haka på om ni inte önskar att spela själv. Drop-in är inget som rekommenderas, utan boka en tee-time innan ni åker upp så ni garanterat får spela. Då jag ännu inte spelat på Waterside väljer jag av naturliga skäl att inte kommentera denna bana, även om jag hört andra spelares åsikter om den.

© 2021 PrestigeGolf