Tävlingar i golf

Tävlingar i golf

Golf är en fantastiskt sport och hobby som lockar miljontals utövare världen över. Intresset är väldigt stort även i Sverige och golf är en sport som passar dem allra flesta, från liten till stor. Med tanke på det stora intresset för sporten så finns det naturligtvis olika tävlingar inom golf och denna artikel kommer att behandla några av dem allra största inom golfvärlden, både i Sverige men också internationellt.

Från Swedish Golf Tour till The Masters Tournament

Golftävlingar finns runt om i världen där vissa är mer av det lokala medan andra lockar deltagare från hela världen. I Sverige finns det en rad olika tävling inom sporten där vissa är mindre medan andra är av större karaktär. Scandinavian Masters är den klart största tävlingen i Sverige som sker varje år. Precis som namnet antyder så lockar det deltagare från hela Skandinavien och Scandinavian Masters är en del av Europatouren vilket gör att även deltagare från andra länder deltar. En fantastisk tävling som hålls runt om i landet och där prispotten är på hela 1,5 miljoner Euro.The Open, eller i folkmun kallad British Open är kanske Europas största golftävling som sker årligen. The Open är även världens äldsta golftävling och spelas då i Storbritannien. Här har dem allra största golfstjärnorna genom tiderna spelar och tävlingen ses som ett av dem allra finaste tävlingarna. Även prispotten är fin där vinnaren får närmare 10 miljoner dollar.

Från Swedish Golf Tour till The Masters Tournament
Från Swedish Golf Tour till The Masters Tournament

US Masters eller The Masters Tournament är världens kanske mest betydelsefulla tävling som har sedan starten 1934 lockat dem allra största spelarna och tävlingen spelas alltid i Georgia, USA. Tävlingen är en så kallad Major som är ett samlingsnamn för dem absolut största och viktigaste golftävlingarna i världen. Här är prispotten på hela 11,5 miljoner dollar. Player Championship är kanske världens mest prestigefulla tävling men trotts det är tävling inte en så kallad Major men kallas ofta för den femte Majorn. Tävlingen startade 1977 i Florida där den spelas en idag och tävlingen lockar dem allra största. Potten ligger på hela 10,5 miljoner dollar. Det finns en speciell tävling där Europas bästa möter USA:s bästa spelare. Det är naturligtvis Ryders Cup det handlar om där man spelar både singels men också i par och hittills har Europa tagit fler titlar.

Jack Nicklaus, en av golfvärldens allra största legender grundade tävlingen The Memorial Tournament 1976 på Nicklaus egna golfbana, den numera smått legendariska Muirfield Village Golf Club. Tävlingen är av professionell karaktär där man alltså måste ha en professionell bakgrund som golfspelare. Det som gör denna tävling lite annorlunda och vilken man kan antyda av namnet så hedrar man varje år en person, död eller levande som har gjort extra insatser för sporten genom att ha spelat den eller bidragit på andra sätt. En rolig detalj är att svenska Annika Sörenstam blev hedrar 2014. Dem allra flesta sporter anordnar tävlingar för yngre människor men det finns faktiskt en tävling, och det är en av dem större inom golfen som riktar sig för spelare som är 50 år och äldre. Tävlingen eller touren rättare sagt heter Champions Tour, och gick tidigare under namnet Senior PGA Championship. Tävlingen är en av dem äldsta och har spelats sedan 1937. Tävlingen är av professionell art och har lockat dem allra största legenderna inom sporten.

© 2021 PrestigeGolf