Thailand – En golfares paradis del 2

Detta blir min andra del i ämnet Thailand och golf, där jag fokuserar på utbudet av golfbanor på olika platser runt om i landet, populära platser som många svenskar besöker årligen, platser dit många pensionärer drar sig tillbaka till när de lämnar Sverige, av just denna anledning. Att spela en runda på en billig bana, under lågsäsongen behöver inte kosta dig mer än 300 kronor för en runda och detta inkluderar då greenfee, en caddie och cart om du inte orkar eller vill gå. Du kommer undan ännu billigare om du istället väljer att gå och inte ta en golfbil.

Spela golf i Pattaya

Först ut bland de populära golfplatserna i Thailand har vi Pattaya som ligger ca en och en halv timmes bilfärd söder ut från flygplatsen. Runt i kring denna stad och dess omnejd hittar vi inte mindre än 27 olika banor som alla har ett samarbete med Pattaya Sports Club, vars medlemskort ger er rabatt på dessa banor. Ni har här banor i alla olika prisklasser som startar från 1150 bath och uppåt. Observera att detta är priser under lågsäsongen, vilket i skrivandes stund är augusti månad. Omräknat med dagens valutakurs innebär detta en runda som motsvarar 280 kronor sammanlagt. Till detta kommer sedan den förväntade dricksen som din caddie ska ha, eller förväntad och förväntad, den ses väl mer eller mindre som obligatorisk. Du väljer själv hur mycket du vill ge henne eller honom men en bra tumregel kan vara att ge motsvarande vad caddieavgiften är på banan du spelar, en avgift som ligger mellan 250 till 400 bath, alltså mellan 60 till 100 kronor. För att komma undan billigast innebär det att ni måste gå, men på vissa banor, under vissa speciella dagar, erbjuds ni ett paketpris om startar från 1200 bath och som då innefattar allt, greenfee, caddie och cart. Men kontrollera då först exakt vilka dagar det är som gäller.

När det gäller spelandet så kan ni åka upp till banan i fråga utan att ha bokat en tee time men rekommendationen är att ni gör detta innan ni beger er iväg. Att ta er till banan kan ske på flera olika sätt, antingen genom att ni tar egen bil, anlitar en taxi eller åker med någon av alla de golfsällskap som finns runt om i staden, som ordnar speldagar, tävlingar och golfutflykter åt sina gäster. Detta erbjuds ni till ett paketpris, priser som allt för ofta är väldigt humana. Fördelen med detta är att ni inte behöver fixa något innan avfärden, detta gör arrangörerna åt er. Det kommer en minivan och hämtar upp er vid ert hotell och som sedan även lämnar av er på samma plats när ni kommer tillbaka in i staden igen. Är det första gången ni spelar i Pattaya, då är detta något jag verkligen kan rekommendera. Fördelen med att göra detta är också att ni kommer i kontakt med andra likasinnade individer och med stor säkerhet också andra svenskar för den delen.

© 2021 PrestigeGolf