Tidernas bästa golfare

Frågan om vem eller vilka som bör räknas som tidernas bästa golfare har nog debatterats flitigt mellan de flesta golfentusiaster. Faktum är att golf är den största individuella sporten i Sverige sett till medlemskap. Knappt var 20 svensk är aktiv golfspelare, vilket gör att en hel del utrustning måste köpas. Till det kommer alla de som enbart följer idrotten från läktaren. Intresset är med andra ord mycket stort och de spelare som hamnar i topp blir numera stora stjärnor även utanför golfbanan. Vem som är bäst får troligtvis avgöras utifrån resultat, men även spelarens spelförmåga är viktig.

Tidernas bästa golfare

Manliga toppnamn

Den spelare som utan tvekan är mest känd i Sverige och som nästan fått rockstjärnestatus är Tiger Woods. Denne amerikan har ju även en koppling till Sverige då hans tidigare partner var just svensk. Som tur är så är hans resultat och golfspel något som talar för sig själv. I sin karriär har han spelat in över 65 miljoner dollar. Till det kommer självklart även sponsoravtal och dylikt. Sedan han blev proffs 1996 så har de otroliga resultaten radat upp sig. För tillfället har han 15 stycken majors, varav den senaste kom 2019 efter över 10 års väntan.  Han har 81 segrar på PGA-touren, vilket gör honom andra bäst genom tiderna, och 40 på Europatouren. Självklart har han varit rankad etta under en herrans massa veckor. Väldigt många skulle troligen räkna in Woods som en av de bästa genom tiderna. Vad gäller majors så är dock Woods slagen av Jack Nicklaus. Han har nämligen 18 majors, vilket är rekord. Han blev proffs redan 1962 och vann majors ända fram till 1986. Tillsammans med just Tiger Woods är han en av två någonsin som vunnit alla fyra majors två gånger. På PGA-touren så har han dock några färre vinster än Woods, nämligen ”bara” 73 stycken. Mäter man bara dessa så kanske även australiensaren Greg Norman borde nämnas. Otur brukar tillskrivas att han bara vann två majors men han lyckades med 90 stycken PGA vinster vilket är rekord. Med sina fem majors och 43 PGA-vinster så är Phil Mickelson även han värdig att räknas med. Till hans nackdel kan sägas att han i och för sig aldrig vunnit US-open och aldrig varit rankad högre än tvåa. En av de verkliga legendarerna är amerikanske Bobby Jones och en sådan här diskussion kan inte vara utan honom. Han verkade på 20- och 30-talet och pensionerade sig vid 28-års ålder. Under tiden lyckades han vinna 13 majors. Han fick även 9 PGA-vinster. En senare storstjärna är Arnold Palmer. Under 50- och 60-talet tog han hem 7 majors. Trots detta så sägs att en stor anledning till att han nämns i dessa sammanhang vara att han var den stora stjärnan när tv:n slog igenom.

 

Kvinnligt toppnamn

Även vi svenskar kan vara stolta. På den kvinnliga sidan så finns nämligen Annika Sörenstam. I Sverige kan få ha undgått henne, och här kan hon nog ses som Tiger Woods i USA. Liksom Woods kan hon backa upp sin uppmärksamhet med resultat. Hon ses som en av de bästa kvinnliga golfspelarna genom tiderna. Med 86 segrar och 8 majors är det inte kontroversiellt.


Kvinnligt toppnamn

© 2021 PrestigeGolf